Sangen synger i os

Sangaften tirsdag 29. oktober kl. 19.30: Holger Lissner i Sognegården.

Alle vi, der har sunget morgensang i skolen og af og til kommer i kirken, kender en masse salmer, som vi har med os i bagagen. Og ved festlige og sørgelige lejligheder synger vi salmer og bruger digternes ord til at tolke vores egne følelser. De giver en tryghed at synge noget, som vi har sunget før. Så er der alligevel noget, der står fast.Men livet forandrer sig hele tiden, og undertiden kan de gamle ord føles lidt …. gamle. Så er det forfriskende, at der også skrives nye salmer i vores tid, salmer, som bruger vor tids sprog til at sige nogle af de samme ting, som de gamle, bare på en ny måde. En kirke, hvor der skrives nye salmer på livet løs, er ikke død. Nye salmer bliver skrevet, når sproget udvikler sig, når musikken får nye toner, når teologien flytter sig, og kirken flytter sig. Så opstår et behov for at udtrykke sig på nye måder. Så det opleves autentisk og vedkommende. Salmer er koncentrerede dråber af tro, erfaringer og ønsker. Her får vi nogle ord, vkan gøre til vore egne, og hvormed vi taler til Gud, og Gud taler til os.