Julekoncert med
de 9 læsninger

Torsdag den 13. december kl. 20.00 er Sjelle Kirke rammen om årets julekoncert. Vi får besøg af vokalensemblet Collegium Vocale fra Aarhus, som er dannet i 1992 og består af 17 kompetente sangere. Collegium Vocale har udfoldet sig både indenlands og i internationale sammenhænge, hvor de flere gange har vundet priser. Korets dirigent Michael Deltchev, er dirigent for en række danske kor og orkestre - og desuden gæstedirigent for de Det jyske Operakor.
Koncerten bliver i form af De ni læsninger - en gammel engelsk tradition, der efterhånden har vundet indpas i Danmark. Vi får fortalt historien om Kristi fødsel i en vekslen mellem bibellæsninger, kormusik og fællessalmer.
De ni læsninger er en gammel engelsk tradition med rødder tilbage til 1500-tallet. Sin helt aktuelle form med både carols og læsninger fik traditionen dog først i 1928 ved King's College i Cambridge. - Og under netop denne form fejres julen i dag i mange engelske kirker. Alle er velkomne, og der er fri adgang. Organist Thomas Christiansen.

.