Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Høstgudstjeneste og 'Fyld Danmarks Kirker'

Høstgudstjeneste og 'Fyld Danmarks Kirker'


# Tidligere arrangementer
Udgivet af Karen Engell Dalsgaard, torsdag d. 8. september 2022, kl. 09:49

Søndag 25. september opfordrer gruppen bag Fyld Danmarks Kirker-initiativet til en ekstra indsats for det vigtige, sociale aspekt i kirkegangen – at være sammen, høre kirkens gode budskab og synge de salmer, vi holder af. 

For først var kirkerne lukket på grund af Corona. Så måtte vi gå i kirke igen – med næsten større fokus på mundbind og sprit end på kirkens budskab. Og hold afstand var det evige omkvæd. I 2021 lysnede det, og vi opfordrede til at fylde kirkerne igen – fylde dem med sang. Det kunne høres. Men Corona er her stadig, selv om mange af de mest sårbare er vaccineret, og mange andre har haft det. Corona er bare blevet overdøvet af andre, tragiske begivenheder.

Kirkegangen er ikke helt tilbage til det tidligere niveau. Derfor er der også i 2022 brug for Fyld Danmarks Kirker den sidste søndag i september. Dagen, hvor vi tager naboen, familien eller vennerne under armen og går til højmesse i vores lokale kirke.

Det kan være svært, når først beskeden har lydt, at du skal holde dig væk – og i hvert fald holde afstand. Mange har ventet på at “få deres liv tilbage”, men der sidder stadig en del, især enlige ældre, rundt om, som fortsat tøver med at vove sig ud blandt andre.

Med andre ord: Kender du nogen, du før ofte så i kirken om søndagen, men som endnu ikke er vendt tilbage, så giv vedkommende et ring og spørg, om I ikke skal følges i kirke den 25.september? Vi skal ud – også til de forskrækkede, som endnu ikke har taget det vigtige skridt tilbage til kirken. 

Her hos os i Skivholme, Sjelle og Skjørring sogne synes vi, det er et godt initiativ, som vi naturligvis bakker op om. Vi har derfor også valgt at gøre lidt ekstra ud af gudstjenesten søndag den 25. september, som samtidig bliver høstgudstjeneste. Vi vil takke for og fejre høsten – ikke bare årets ekstraordinært store kornhøst – 


men som det hedder i en af de høstsalmer, vi naturligvis skal synge:

Ham takker alle vi med sang
for alt, hvad han har givet,
for hvad han vokse lod i vang,
for ordet og for livet.

Vi fejrer gudstjenesten i en smukt pyntet Skivholme Kirke kl. 10.30.


Efter gudstjenesten byder vi på kaffe og Annis hjemmelavede frugttærte med frisk frugt.

Vel mødt!

Læs eventuelt mere på www.fyldkirken.dk