Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Vikingernes rejser og eventyr i øst

Vikingernes rejser og eventyr i øst


# Tidligere arrangementer i kirkehøjskolen
Udgivet af Karen Engell Dalsgaard, onsdag d. 4. januar 2023, kl. 19:47

Se billeder fra aftenen her.

Onsdag den 25. januar kl. 19.00 skød vi vintersæsonen i vores fælles kirkehøjskole i gang med et meget spændende foredrag i Skivholme.

Vi fik besøg af Thomas Frank, som ikke er hvem som helst. Foruden at være domprovst i Viborg, så er han også en mand med stor eventyrlyst i årerne – blodårerne og bådårerne. Således tog han sidste år afsted på en 4000 kilometer lang tur i en speciallavet og håndbygget båd fra det nordlige Rusland til Afghanistan via de floder, som vikingerne sandsynligvis sejlede på. Ud fra sine egne ekspeditioner vil Thomas Frank fortælle om vikingernes eventyr i øst. Med besværligheder og utæmmelig rejselyst drog vikingerne ad floder til Konstantinopel og Bagdad. Hvad krævede det, for at kunne nå så langt, og hvilke udfordringer stod de overfor, som der er spor af i dag?

Vores forfædre, disse vilde mænd og kvinder, som kom sejlende blandt andet fra vores egne, nåede ved lokal hjælp fjerne egne i øst, der overgik deres vildeste fantasi og bragte de få og modige rigdom og ære.

Som sædvanligt begyndte vi med en kort gudstjeneste i kirken, inden vi fortsatte i sognegården, hvor der var fuldt hus.