Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Et smukt farvel til Store Bededag, som vi kender den

Et smukt farvel til Store Bededag, som vi kender den


# Nyheder
Udgivet af Karen Engell Dalsgaard, fredag d. 5. maj 2023, kl. 14:03

Siden 1686 har Store Bededag været en helligdag i Danmark. Fredag den 5. maj godt og vel 300 år senere var det sidste gang. I vores gamle kirker er helligdagen blevet holdt hvert år i den tid, og det var med et vist vemod, vi i år har holdt den sidste Store Bededagsgudstjenese, som vi kender den.

Det blev markeret med den dejligste musik. Violinisten Roberto Sarno (du kan læse mere om ham her i foromtalen) spillede sammen med Thomas Christiansen på klaver det smukkeste farvel til en gammel tradition. Hjemmesiden her tillader ikke upload af video. Men du kan høre - eller genhøre - en bid af den smukke musik på kirkernes Facebook side.

Roberto Sarno

Efter gudstjenesten ristede Jørgen Jeppesen hveder over trækkullene, men Agnes Jeppesen hjalp med at holde styr på de mange, hvedesultne kirkegængere. Anni Kellermann havde sørget for kaffen.

Jørgen Jeppesen rister hveder

Thomas Frøkjær fortalte i sin prædiken om bøn, og om hvordan man kan bede lige så meget, man vil, uanset om man har fri til det eller ej. Han fortalte også om, hvordan vi i fremtiden vil markere Store Bededag. For næste år vil vi stadig fejre Store Bededag her i vores tre sogne. Det bliver Store Bededags aften, og vi lover, der vil være hveder til kirkekaffen.

Se flere billeder fra den sidste Bededagsgudstjeneste her.