Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Koncerten med Mosekongens Hofkapel - omtale og billeder

Koncerten med Mosekongens Hofkapel - omtale og billeder


# Tidligere arrangementer
Udgivet af Karen Engell Dalsgaard, fredag d. 12. maj 2023, kl. 10:48

De fleste her i sognene kender musikmennesket og  basunisten Rolf Sandmark, som sammen med Anne-Marie Elbech mange gange har spillet de forrygende flotte nytårskoncerter for os.

Mosekongens Hofkapel

Men basunisten har andre strenge at spille på, hvis man kan sige det sådan, og det hørte vi til koncerten med Mosekongens Hofkapel torsdag i Skivholme kirke. 

Mosekongens Hofkapel

Under ledelse af Rolf Sanmark spillede de ni musikere i Mosekongens Hofkapel musik fra perioden 1450 til 1600 på kopier af de instrumenter, man spillede på i renæssancen, såsom forløberen for vor tids strygeinstrumenter, viola da gamba, der optræder i forskellige størrelser, blokfløjter, basun og endelig dulcian, der er forløberen for den moderne fagot.

Mosekongens Hofkapel

Koncerten blev en lille musikalsk rejse, der viste, hvordan musikken kunne have lydt i en mellemeuropæisk katedral, ved Christian den Fjerdes hof eller ved et bal hos den engelske dronning Elisabeth I.

Vi håber igen en gang at få besøg af Mosekongens Hofkapel, for det var en spændende oplevelse at se og høre de gammeldags instrumenter i Skivholme kirkes smukke kirkerum.