Anden søndag i advent - adventskalenderens anden låge

Anden søndag i advent - adventskalenderens anden låge

Anden søndag i advent - adventskalenderens anden låge

# Adventskalenderen 2024

Anden søndag i advent - adventskalenderens anden låge

Juleis med kun 3 ingredienser! Lyder det for godt til at være sandt? Måske, men der er så sandt som det er sagt og den tredje ingrediens er endda selv fyldet. Så med kun to ting har du basis opskriften på det lækreste is og den bliver kun endnu mere lækker når du tilføjer noget af dine egne favoritter der høre julen allermest til. 

For ikke mange dage siden var jeg overbevist om at man ikke kan lave is uden æg, så da jeg læste at man med bare en halv liter fløde og en dåse kondenseret mælk kan lave is –  måtte jeg selvfølge prøve det, og så er det uden brug af ismaskine. Hvor nemt er det så lige spørger du måske? Ja, det kan du finde ud af nu, jeg vil påstå at det er det nemmeste i verden – og kan gøres på mindre end 20 minutter i arbejdstid, inklusiv opvasken.

Jeg har her lavet en variant med marcipan snebolde sammen med pistacie og en variant med skumjulemænd. Og ærlig snak herfra så blev isen med juleskum lidt for sød og den skulle måske have haft mere mørk chokolade eller karamel som modvægt til det meget søde skum, men det var sjovt at tygge i de mindre stykker skum der nærmest knaser når de er frosset. Til gengæld blev den med marcipansnebolde vildt god, som i helt fantastisk. Opskrift og fremgangsmåde kommer her:

Pisk en halv liter fløde til den er fast uden at være helt stiv. Tilsæt en dåse kondenseret mælk og rør det lidt forsigtigt sammen. Så har du allerede lavet selve isen. Hak 2 poser marcipansnebolde i mindre, men ikke alt for små stykker og bland i isen.

Tag en passende beholder, og man kan jo sagtens lave mindre portioner med forskellige smagsvarianter når man først har lavet basen, men jeg holder mig til en stor. Læg første 1/3 af ismassen. Kom små klatter pistaciemasse(i alt brugte jeg cirka 1/3 af posen, hvilket svarer til 70g) læg derefter endnu et lag is, gentag med pistacien og slut med det sidste ismasse.


Som pynt hakkede jeg lidt ekstra snebolde og lagde øverst, det både ser pænt ud, men samtidig er det nemt at gennemskue hvad det er, når det skal serveres. Efter minimum 5 timer i fryseren har du den lækreste juledessert til julefrokosten, adventshygge eller hvad med at servere det til dem der ikke spiser ris a’la mande juleaften. 

Det er også lækkert med et stykke brownie til isen, her har jeg valgt at bruge mine småkageudstikkere til at lave hjerter og stjerner.


Det var ret nemt ikke? God fornøjelse og glædelig anden søndag i advent.

Du vil måske også kunne lide...

0
Feed