Tredje søndag i advent 2022 - Adventskalenderens tredje låge

Tredje søndag i advent 2022 - Adventskalenderens tredje låge

Tredje søndag i advent 2022 - Adventskalenderens tredje låge

# Adventskalenderen 2022

Tredje søndag i advent 2022 - Adventskalenderens tredje låge

Har du tænkt på, at julekugler kan bruges til andet end til at hænge på juletræet? Ja, du har sikkert også set dem ligge smukt glitrende i en skål eller set dem hænge fra en gren i en vase.

Men de kan også være selve vasen. For eksempel i en lille, enkel dekoration. Prøv at lave en selv. Det er nemt nok, og nedenfor får du en grundig vejledning.

Du skal bruge:

  • En flad skål eller en underskål til en urtepotte. Jeg har brugt en underskål af zink, 15 cm Ø. 
  • Oasis
  • En Oasis lysholder og et lys
  • Limpistol
  • Pyntegrønt - blød ene, kristtorn, thuja, efeu eller, hvad du nu har.
  • Lidt kogler, bog, agern - igen, hvad du nu har.
  • En mellemstor julekugle
  • Kraftig blomstertråd - nummeret tyndere end elefanttråd.
  • En lille blomst

Skær et stykke oasis til, så det fylder midten af underskålen og går lidt op over kanten. Læg det i blød og lad det suge vand. Klip imens lidt pyntegrønt.

Brug en oasislysholder til at anbringe lyset. Den grønne farve på sådan en er ret skrigende, så mal den eventuelt sort først. Sort ser man bare ikke så meget. Sæt lyset i. Dæk alt det grønne oasis med pyntegrønt. Start fra neden og byg op. Husk at gøre plads til en julekugle.

Tænd limpistolen. Pil forsigtigt ophænget af julekuglen. (Gem ophænget - det kan bruges til påskeæg.)

Nu skal kuglen trådes. Sno et øje i enden af et stykke blomstertråd og bøj det ud til siden. Brug en rundtang eller sno den om en blyant. 

Læg en klat lim på siden af kuglen på siden tæt ved bunden, læg den flade, snoede ende af blomstertråden i limen. Sæt eventuelt et lille blad over, så du kan holde tråden ind mod kuglen uden at brænde fingrene, til limen køler af og størkner. Klip blomstertråden af, så der er ca. 6-7 cm til at stikke ind i dekorationen.

Anbring kuglen i dekorationen ved at stikke blomstertråden godt ind i oasisklumpen under det grønne. Pynt nu færdigt med lidt kogler eller lignende, som du limer fast på det grønne.

Fyld kuglen op med lunkent vand (for koldt vand kan få nogle slags lim til at slippe) og sæt blomsten i vasen.

Sådan. En fin, lille dekoration klar til at blive sat på bordet.

Jeg har valgt en gylden kugle og et gyldent lys, men du kan bruge lige de farver, du synes bedst om. Bare lad lys og kugle passe sammen, så kan det ikke blive andet end godt.

Og mens vi nu er ved julekugler, kender du så julekuglens historie? Hvis ikke må du læse videre, for det er da sjovt at vide:

Julekugler stammer fra den sydøsttyske by Lauscha, der i århundreder har været kendt for sine glasfabrikker, der bl.a. fremstillede glasøjne. I 1597 begyndte en af byens fabrikanter at lave helt enkle, runde glaskugler. 

Den store udbredelse vandt kuglerne dog først, da den amerikanske butiksmagnat Frank Woolworth besøgte Lauscha. Her blev han overtalt til at købe et parti kugler, selvom han frygtede, at hans kunder ville finde pynten kedelig. Næppe var det første parti dog lagt ud i Woolworths butikker, før kuglerne blev flået ned fra hylderne. Allerede samme aften var de udsolgt. Omkring 1890 solgte Woolworth julekugler for hele 25 mio. dollars om året. 

Kilde: historienet.dk

På søndag, den 4. søndag i advent, er det igen Annis tur til at finde på noget til den fjerde låge. Det bliver spændende at se, hvad hun finder på.

Rigtig god 3. søndag i advent.


Du vil måske også kunne lide...

0
Feed